Αλεξία Καπραβέλου

Υποψήφια Διδάκτωρ

Η Αλεξία Καπραβέλου είναι Διευθύντρια Γενικού Λυκείου, καθηγήτρια ελληνικής και αγγλικής γλώσσας και εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έχει διδακτική εμπειρία στην εκπαίδευση εφήβων και ενηλίκων. Έχει δύο πτυχία, ειδίκευσης Φιλοσοφίας (με βαθμό Άριστα 9,33) και ειδίκευσης Παιδαγωγικής του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Βεβαίωση Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη Φιλοσοφία, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Master) στην Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Βόλος (με διπλωματική διατριβή στην Πολυπολιτισμική Βιβλιοθεραπεία), 2 Ετήσιες Επιμορφώσεις στην Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης (από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), και πτυχίο επάρκειας της αγγλικής γλώσσας Proficiency από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Michigan με βαθμό Β.

Είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, με θέμα Τα ταξικά και εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά των βιομηχανικών εργατών και εργατριών σε εργοστάσια του Βόλου.

Είναι επίσης μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο δεύτερο και τρίτο μεταπτυχιακό της πρόγραμμα σπουδών: Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων του τμήματος Διοίκησης Οργανισμών-Marketing-Τουρισμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (Θεσσαλονίκη) και Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιου Μάνατζμεντ του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Οι μέχρι στιγμής 83 ανακοινώσεις (σε συνέδρια ελληνικών Πανεπιστημίων και επιστημονικών ενώσεων) και οι 78 δημοσιεύσεις της (σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων) αναφέρονται σε θέματα εκπαιδευτικών καινοτομιών, κοινωνικής δικαιοσύνης, ισότητας και χειραφέτησης. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στην ταξική ανάλυση της εργατικής τάξης και των στρωμάτων γύρω από αυτήν, καθώς και στην συγκρότηση/πραγμάτωση της ευτυχίας κοινωνικά και ατομικά.

Επικοινωνία: ηλ. ταχ.: akaprave@gmail.comakaprave@sch.gr.

Γνωστικό αντικείμενο
Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης, της Εργασίας, του Ελεύθερου Χρόνου, της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού