Αριστείδης Ασπρούλης

Υποψήφιος Διδάκτωρ

Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο – Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής

Διευθυντής Επικοινωνίας & Προβολής του Θέατρου Τέχνης Καρόλου Κουν

Θεατρικός Συγγραφέας.

Ο Άρης Ασπρούλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984 και είναι Αριστούχος Διδάκτωρ του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου (2021), με αντικείμενο την Κοινωνιολογία της Εργασίας και επιβλέποντα τον Καθηγητή Ιορδάνη Ψημμένο. Η μελέτη του για τις Σιωπηρές Συμβάσεις Εργασίας την εποχή της Κρίσης στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στους λιγνιτωρύχους εργάτες της Μεγαλόπολης.

Είναι, επίσης, Αριστούχος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου  (2006, πρώτος σε βαθμολογία απόφοιτος), με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Εφαρμοσμένη Κοινωνική Πολιτική, την Εργασία και τις Πολιτικές Απασχόλησης στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου (2008, πρώτος σε βαθμολογία απόφοιτος).

Από το 2002 έως σήμερα έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) και του Κέντρου Κοινωνικής Μορφολογίας & Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου (ΚΕΚΜΟΚΟΠ), έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις σε ακαδημαϊκά συνέδρια στην Ελλάδα και την Αγγλία (Πανεπιστήμια Νιούκαστλ, Ντάραμ και Ροέχαμπτον), έχει διδάξει Κοινωνιολογία της Εργασίας στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας ως επισκέπτης διδάσκων στο μάθημα του Καθηγητή Ιορδάνη Ψημμένου και έχει δημοσιεύσει στα επιστημονικά περιοδικά «Επιθεώρηση Κοινωνικών Ερευνών», «Επιστημονική Θεώρηση: Κοινωνική Συνοχή & Ανάπτυξη», όπως και στις εκδόσεις «Σοκόλη».

Από το 2018 έως σήμερα εισηγείται στην ιδιωτική σχολή ‘Artens – Σεμινάρια για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό’ το μάθημα ‘Επικοινωνία του Πολιτισμού’ και διδάσκει ‘Επικοινωνία του Πολιτισμού’ ως επισκέπτης διδάσκων (Professional associate-instructor) στο ‘Εργαστήριο Πολιτισμού VΙ: Θέατρο/Σύγχρονη Παραστασιολογία’ που πραγματοποιεί η Επίκουρη Καθηγήτρια Πατρίσια Κόκκορη στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.

Έχει εργαστεί, από το 2006 έως σήμερα, ως επικεφαλής στον τομέα της Επικοινωνίας στους σημαντικότερους θεατρικούς οργανισμούς της χώρας. Από το 2014 έως σήμερα διατελεί Διευθυντής Επικοινωνίας & Προβολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Έχει γράψει μαζί με τη σκηνοθέτιδα Ιόλη Ανδρεάδη 13 θεατρικά έργα τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε Ελλάδα, Αγγλία και Αμερική σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη και έχουν εκδοθεί από την Κάπα Εκδοτική.

Γνωστικό αντικείμενο
Κοινωνιολογία της Εργασίας