ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ "ΚΑΛΟΤΡΟΦΑ"

Ο Κόμβος Κοινωνικής Οικονομίας του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Open Lab Athens, το 2ο Συμμετοχικό Εργαστήριο του προγράμματος ΚΑΛόΤΡΟΦΑ «Κόμβος K.Aλ.O για τη διατροφική κυριαρχία και αειφορία. Εκπαιδεύοντας μικρούς και μεγάλους καταναλωτές» (επιστ.υπεύθ. καθηγ. Θ. Ανθοπούλου), την Τετάρτη 15 Μαϊου 2022.

Το Εργαστήριο φιλοξενήθηκε στην κεντρική αίθουσα σεμιναρίων της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) με τη συμμετοχή στελεχών από τον Δήμο Αθηναίων, εκπαιδευτικών από Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Αττικής (ΠΕΚΕΣ και ΥΠΕΔΔΕ) και μελών εγχειρημάτων Κ.Αλ.Ο. σε συνεργασία με τον Συνεργατικό Χώρο DOCK.

Πραγματοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια και συζητήσεις με στόχο να συν-σχεδιαστεί η δομή ενός διαδραστικού παιχνιδιού για το τρόφιμο που θα απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους καταναλωτές, μέσα από τη δημιουργική ενσωμάτωση των εννοιών  της διατροφικής κυριαρχίας, της ηθικής παραγωγής και κατανάλωσης τροφίμου και του μετασχηματισμού τους σε στοιχεία και ρόλους παιχνιδιού.

Ο επιστ. συντονισμός έγινε από την ομάδα έργου του προγράμματος (Θ. Ανθοπούλου, Σ. Νικολαΐδου, Χ. Κούκη) σε συνεργασία με τα συνεργαζόμενα μέλη του Open Lab Athens (Γ.Ζγέρας, Γ. Τσαρδανίδης, Β.Μυλωνά)