ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 

Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου στο πλαίσιο του μαθήματος "Μετανάστευση και Κοινωνικά Δικαιώματα" τριάντα φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας, συνοδεία του Επικ. Καθηγητή Απόστολου Καψάλη.

Είχαν έτσι την ευκαιρία να διαπιστώσουν τις δυσκολίες της καθημερινής μάχης για την πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες απαραίτητες για τον εύρυθμο κοινωνικό βίο όλων, μεταναστών και ημεδαπών, σε ό,τι έχει να κάνει με την εκπαίδευση, τη στέγαση, την υγεία, την απασχόληση και τη δικαστική προστασία.

Ταυτόχρονα να ενημερωθούν για το εύρος των παρεχόμενων υπηρεσιών σε όποιον/α έχει ανάγκη, χωρίς διακρίσεις φύλου, ηλικίας, σεξουαλικού προσανατολισμού ή ιθαγένειας και καταγωγής.

Κυρίως όμως να συνειδητοποιήσουν την αυταπάρνηση με την οποία ασκούν το λειτούργημά τους οι εργαζόμενοι/ες του Κέντρου παρά τις δυσκολίες και υπό την διαρκή -εν τέλει- απειλή της διακοπής κάποιου από τα συναφή χρηματοδοτικά προγράμματα.

Και για τον λόγο αυτό εκφράστηκαν επιπλέον θερμές ευχαριστίες για τον πολύτιμο χρόνο που αφιέρωσαν με περίσσιο ζήλο τα στελέχη του Κέντρου, με την υπόσχεση για επανάληψη της επίσκεψης στο άμεσο μέλλον.