Eπιστημονική ημερίδα «Νέες έρευνες στην ιστορία και την κοινωνιολογία της εργασίας» στη μνήμη του Γιώργου Κουκουλέ

Το Δίκτυο για την Ιστορία της Εργασίας και του Εργατικού Κινήματος σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του ΕΚΠΑ, το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ, το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου σας καλεί στην επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Νέες έρευνες στην ιστορία και την κοινωνιολογία της εργασίας» που διοργανώνει στη μνήμη του Γιώργου Κουκουλέ.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Μαΐου και ώρες 10:00 έως 17:30 στο Αμφιθέατρο Β΄, Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης, ΕΚΠΑ, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, Αθήνα [είσοδος από την οδό Ούλωφ Πάλμε. Πρόσβαση με τις γραμμές 220 και 221, στάση 5η Ιλισίων].

Για την εξυπηρέτηση όσων δεν έχουν τη δυνατότητα να βρίσκονται στην Αθήνα προβλέπεται επίσης η συμμετοχή στην ημερίδα μέσω της πλατφόρμας zoom στον παρακάτω σύνδεσμο:https://us02web.zoom.us/j/86003468724pwd=RzJxb2RYUmRrc2JIY2VlRkpjekJGZz09

Το Δίκτυο δραστηριοποιείται ως ακαδημαϊκή κοινότητα από το 2014 και από τις απαρχές του επιδίωξε να αποτελέσει ένα πεδίο οργανωμένης γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων. Η ημερίδα «Νέες έρευνες στην ιστορία και την κοινωνιολογία της εργασίας» έχει σχεδιαστεί με στόχο να δοθεί βήμα σε νέες ερευνήτριες και ερευνητές που θα εκθέσουν τα αποτελέσματα των έως τώρα ερευνών τους και σχετικούς προβληματισμούς για τις συνθήκες εργασίας σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις, για τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στην παραγωγική διαδικασία, τα επαγγέλματα και την ανεργία. Εξετάζονται επίσης ζητήματα που αφορούν τη συλλογική δράση και το εργατικό κίνημα στην Ελλάδα του εικοστού αιώνα. Στον χώρο της ημερίδας θα φιλοξενείται η έκθεση «Αναπαραστάσεις της Εργασίας στην Ελληνική Τέχνη, 1922-1970», η οποία οργανώθηκε στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης του ΠΜΣ Ιστορίας της Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το Δίκτυο το βρίσκετε και στο facebook: Δίκτυο για την Ιστορία της Εργασίας και του Εργατικού Κινήματος

Η οργανωτική επιτροπή της ημερίδας Θάνος Αγγελόπουλος (υποψ. διδάκτορας, Πανεπιστήμιο Κρήτης) Άλκης Καποκάκης  (υποψ. διδάκτορας, Πανεπιστήμιο Κρήτης) Χρήστος Καραμπάτσος (μεταδιδ. ερευνητής, ΕΚΠΑ) Δήμητρα Λαμπροπούλου (επίκ. καθηγήτρια, ΕΚΠΑ) Κώστας Παλούκης (δρ. Ιστορίας, διδάσκων ΔΙΠΑΕ) Λήδα Παπαστεφανάκη (αν. καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) Γεωργία Πετράκη (καθηγήτρια, Πάντειο Πανεπιστήμιο)