ΤΡΙΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ "ΚΑΛΟΤΡΟΦΑ"

Ο Κόμβος Κοινωνικής Οικονομίας του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Open Lab Athens, το 3ο Συμμετοχικό Εργαστήριο του προγράμματος ΚΑΛόΤΡΟΦΑ «Κόμβος K.Aλ.O για τη διατροφική κυριαρχία και αειφορία. Εκπαιδεύοντας μικρούς και μεγάλους καταναλωτές» (επιστ.υπεύθ. καθηγ. Θ. Ανθοπούλου), την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022, στους φιλόξενους χώρους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ, Δ’ Εργαστήριο Ζωγραφικής).

Στο πλαίσιο του 3ου Εργαστηρίου έγινε μια πρώτη δοκιμή της δομής και του περιβάλλοντος του εκπαιδευτικού παιχνιδιού που σχεδιάζουμε με τους συνεργαζόμενους φορείς. Μοιραστήκαμε σκέψεις, συναισθήματα, ιδέες, γνώσεις και εμπειρίες γύρω από το υλικό και προέκυψαν πρωτότυπες ιδέες.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που θα απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες όπου μέσα από ρόλους, γρίφους, αποστολές και κινητικά παιχνίδια μας εισάγει στις έννοιες και τα καθημερινά ζητήματα που σχετίζονται με τη βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση τροφίμων. Είναι ένα διαφορετικό ‘παιχνίδι επιβίωσης’ που επιδιώκει να ενεργοποιήσει το διάλογο, την κριτική σκέψη και τη δημιουργική έκφραση των παικτών/ριών, ενώ παράλληλα τονώνει τη συνεργασία και τη διαβούλευση για την επίτευξη ενός κοινού στόχου.

Για τη συμμετοχή στο 3ο Συμμετοχικό Εργαστήριο, ευχαριστούμε τις Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής Αττικής Κατερίνα Αραμπατζή, Σπυριδούλα-Ποτούλα Βασιλείου, Κατερίνα Μπαζίγου, Μαρία Νέζη, Δήμητρα Σωτηροπούλου και Φωτεινή Φιλίππου, την υπεύθυνη ΚΠΕ Δραπετσώνας, Σταυρούλα Τριανταφύλλου, τον Αθανάσιο Ιωάννου, υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας, την Ειρήνη Ουράνη από την ΚΟΙΝΣΕΠ Kid in the field, την υπεύθυνη Βασιλική Πήττα από το Τμήμα Καινοτομίας & Εξωστρέφειας Δήμου Αθηναίων  και τη Στέλλα Αγγελάκη από το Dock.

Συνεργαζόμενοι φορείς του έργου ΚΑΛΟΤροφΑ:

Για τη συνολική στήριξη, ευχαριστούμε το 1ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Αττικής, το DOCK - Συνεργατικό Χώρο Κ.ΑΛ.Ο και την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).