Συμμετοχή σε διεθνές Συμπόσιο για τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο

Ο αναπληρωτής καθηγητής Κ. Δημουλάς θα παραβρεθεί, έπειτα από πρόσκληση, στο ειδικό Συμπόσιο που οργανώνεται με την ευκαιρία συμπλήρωσης 25 ετών κυκλοφορίας της επιστημονικής επιθεώρησης Journal of Balkan and Near Eastern Studies  ( https://www.tandfonline.com/journals/cjsb20 ) της οποίας είναι μέλος στο Editorial Board.

Το Συμπόσιο θα διεξαχθεί 15-17 Μάρτη στο Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου (UEL ) και έχει ως τίτλο: «The Balkans and the Greater Middle East in the Global Vortex».

Στο Συμπόσιο συμμετέχουν με ομιλίες επιφανείς ακαδημαϊκοί όπως ο Donald Sassoon, ο Alan Cafruny και ο Gilbert Achcar, καθώς και  επιχειρηματίες και πρεσβευτές από τις χώρες των Βαλκανίων και της Νοτιονανατολικής Μεσογείου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν στη διάρκεια του συμποσίου αναφέρονται στον Πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιδράσεις του στις αναπτυξιακές προοπτικές της Νοτιονανατολικής Μεσογείου, το Νέο Ψυχρό Πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας -Κίνας και τις προοπτικές Ειρήνης και ανάπτυξης στα Δυτικά Βαλκάνια και τη Λεκάνη της Αδριατικής-Ιονίου.

Οι ενδιαφερόμενοι για το Συμπόσιο μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του και να κάνουν εγγραφή για την δια ζώσης ή online παρακολούθησή του στον παρακάτω σύνδεσμο: 

https://www.uel.ac.uk/about-uel/news/2023/january/uel-hosts-global-vortex-conference 

Cover image for Journal of Balkan and Near Eastern Studies, Volume 25, Issue 1