ΔΗΜΗΤΡΑ Φ. ΚΟΛΑΪΤΗ

Υποψήφια Διδάκτωρ

Η Δήμητρα Κολαΐτη (Αθήνα, 1996) είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής- Σχολή Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με γνωστικό αντικείμενο την τηλεργασία (2022- σήμερα). Αποφοίτησε ως αριστεύσασα (καθομολόγηση όρκου) από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου (2014- 2018) και επιτέλεσε πτυχιακή διατριβή στην Αυτοαπασχόληση και την Κοινωνική Ασφάλιση. Έλαβε το Μεταπτυχιακό της στην “Ανάλυση & Εφαρμογή Κοινωνικής Πολιτικής” με ειδίκευση στις Εργασιακές Σχέσεις στο ίδιο τμήμα του Παντείου (2019-2021) και ολοκλήρωσε με άριστα την διπλωματική της διατριβή στις μνημονικές πολιτικές εργασίας και στον Αναπτυξιακό Νόμο 4635/2019.

Έχει εργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης στο δικηγορικό γραφείο του “Δημήτρη Κακόγιαννου & Συνεργάτες” ασχολούμενη με θέματα εργασιακών σχέσεων, ειδικών κοινωνικών ομάδων και ισότητας των φύλων (2021-2022). Έχει συμμετάσχει στο 8ο Τακτικό Συνέδριο της Ελληνικής Κοινωνιολογικής Εταιρίας με εισήγηση μαζί με την Καθηγήτρια Γεωργία Πετράκη σχετικά με τις Ψηφιακές Πλατφόρμες Εργασίας και έχει απασχοληθεί εθελοντικά ως συντονιστής στο Διεθνές Συνέδριο Historical Materialism Athens Conference (2023).

Η διδακτορική της διατριβή επικεντρώνεται στην μετάβαση από την τηλεργασία στην ψηφιακή διαδικτυακή τηλεργασία πλατφόρμας διεθνώς, λαμβάνοντας υπόψη την έμφυλη δυναμική. Η τριμελής επιτροπή της διδακτορικής της διατριβής απαρτίζεται από την επιβλέπουσα Καθηγήτρια Γεωργία Πετράκη, τον Καθηγητή Ιωάννη Κουζή και την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μαρία Στρατηγάκη.

Γνωστικό αντικείμενο
τηλεργασία, ψηφιακές πλατφόρμες εργασίας, έμφυλη δυναμική εργασίας, κοινωνική πολιτική