ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΩΡΑΙΤΗ

Υποψήφια Διδάκτωρ

Η Μωραΐτη Παναγιώτα Ελευθερία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το ενδιαφέρον της για τις ανθρωπιστικές σπουδές την ώθησε να σπουδάσει αρχικά στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας, από την οποία αποφοίτησε το 2000 με γενικό βαθμό 8,30. Στη συνέχεια, θέλοντας να διευρύνει τους ορίζοντές της, επέλεξε να παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Η διπλωματική εργασία της με θέμα “Ελληνική αρχαιότητα και τουρκική δεσποτεία στη σκέψη του Αδαμάντιου Κοραή” βαθμολογήθηκε με άριστα και έτσι το 2007 ολοκλήρωσε και αυτόν τον κύκλο σπουδών (γενικός βαθμός 8,80).

Για πολλά χρόνια εργάστηκε στο χώρο της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και ως εργασιακή σύμβουλος και διοικητικός υπάλληλος στη Δ.ΥΠ.Α (πρώην Ο.Α.Ε.Δ.) - θέση που κατέχει μέχρι σήμερα - αναλαμβάνοντας πληθώρα αντικειμένων. Στο πλαίσιο αυτό ήρθε σε επαφή με την Αρχική Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και η ενασχόλησή της με αυτήν αποτέλεσε και την πηγή έμπνευσης για το θέμα της διδακτορικής της διατριβής: Ανάλυση και ερμηνεία των πολιτικών για την Αρχική Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στην Ελλάδα στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών πολιτικών για τη Διά Βίου Μάθηση – Η περίπτωση της Μαθητείας των σχολών της Δ.ΥΠ.Α. (πρώην Ο.Α.Ε.Δ.)”.

Από τον Μάιο του 2023 είναι υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Η τριμελής επιτροπή αποτελείται από την κυρία Ελένη Πρόκου, επιβλέπουσα καθηγήτρια, την κυρία Μαρία Καραμεσίνη, καθηγήτρια Κοινωνικής Πολιτικής και τον κύριο Νικόλαο Παπαδάκη, καθηγητή Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Γνωστικό αντικείμενο
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ