ΘΩΜΑΪΣ ΚΑΒΒΟΥΡΑ

Υποψήφια Διδάκτωρ

Η Θωμαΐς Κάββουρα είναι Υποψήφια Διδακτόρισσα στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Το ερευνητικό ενδιαφέρον εστιάζει στις Σπουδές Φύλου και συγκεκριμένα η Διδακτορική Διατριβή έχει τίτλο «Economic violence against women: an invisible form of domestic violence», με επιβλέπουσα την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μαρία Στρατηγάκη.

Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών «Κοινωνική Πολιτική: Μέθοδοι και Εφαρμογές» με κατεύθυνση την Κοινωνική Προστασία και Κοινωνική Συνοχή, του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Τον Ιανουάριο του 2019 υποστήριξε τη Διπλωματική Εργασία «Ενδοοικογενειακή βία των γυναικών στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης: πολιτικές για την αντιμετώπισή της», με επιβλέπουσα την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μαρία Στρατηγάκη. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και υποστήριξε Πτυχιακή εργασία «Comparing data from different sources: The case of the employment status» με επιβλέπουσα την Καθηγήτρια Καίτη Μιχαλοπούλου.

Έχει συμμετάσχει στον 3ο κύκλο σεμιναρίων (2018-2019) του Εργαστηρίου Ελληνικής Πολιτικής/ Ομάδα Μελέτης Φύλου & Δημοκρατίας του τμήματος ΠΕΔΔ (ΕΚΠΑ), «Φύλο, Σεξουαλικότητα, Επιστήμη, Εξουσία & Κοινωνία Ελέγχου» και παρουσίασε την εργασία Γυναίκες που λαμβάνουν συντάξεις χηρείας, μια «ευπαθής ομάδα» (Μάρτιος 2019).

Έχει εργαστεί ως καταγραφέας στην Πιλοτική Καταγραφή Αστέγων στο δρόμο και σε δομές υποστήριξής του Δήμου Αθηναίων (Μάιος 2018), ως εξωτερική συνεργάτιδα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών στο ερευνητικό πρόγραμμα «Κοινωνικές αναπαραστάσεις, πεποιθήσεις και στερεότυπα για την ενδοοικογενειακή βία κατά των γυναικών στην Ελλάδα σήμερα» και ως Βοηθός Συντονίστρια στο πρόγραμμα «ProGender: a Digital Hub on Gender, the Covid-19 Crisis and its Aftermath» που χρηματοδοτείται από το EEA Grants και φορέας υλοποίησης είναι το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής.

Γνωστικό αντικείμενο
Σπουδές Φύλου