ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ COVID-19

Απόφαση Συνέλευσης Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής (4η/06-10-2021) 

  1. Τα μαθήματα ξεκινούν στο Πάντειο δια ζώσης την 11η Οκτωβρίου σε εφαρμογή της ΚΥΑ119847/ΓΔ6 (ΦΕΚ Β΄4406/24.09.21) με τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών κανόνων που εξασφαλίζουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας με ασφάλεια για διδάσκοντες/διδάσκουσες και φοιτητές/φοιτήτριες. Αποτελεί προτεραιότητα η προστασία της υγείας των ατόμων (εκπαιδευτικού προσωπικού και φοιτητών) που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες ώστε ούτε να εκτεθούν σε κίνδυνο ούτε να αποκλειστούν από την εκπαιδευτική διαδικασία. Στην κατεύθυνση αυτή, θα αναζητηθούν λύσεις κατά περίπτωση.

 

  1. Η διάρκεια κάθε διάλεξης ορίζεται σε 2 ώρες (120΄) με διάλειμμα εντός της αίθουσας. Μετά από κάθε μάθημα γίνεται ημίωρο διάλειμμα για εξαερισμό και απολύμανση της αίθουσας.

 

  1. Κάθε μέρα τα μαθήματα διδάσκονται βάσει της ανωτέρω πρόβλεψης από 9.00 π.μ. έως 9 μ.μ. Προβλέπεται διδασκαλία και πρωί Σαββάτου από 9.00 π.μ. – 130.

 

  1. Η χωρητικότητα των αιθουσών θα υπολογιστεί κατά περίπτωση αναλόγως του μεγέθους και του αριθμού των διαθέσιμων θέσεων. Στις μικρές αίθουσες προβλέπεται 100% πληρότητα ενώ για τα αμφιθέατρα ως μέγιστη δυνατή πληρότητα ορίζεται το 85%. Δεν θα χρησιμοποιηθεί η αίθουσα 108. Προστίθεται προς χρήση το αμφιθέατρο Καράγιωργα ΙΙ με αυστηρούς κανόνες σε περίπτωση φθορών καθώς και αίθουσες μεγάλης χωρητικότητας σε όμορους δήμους.

 

  1. Τα μαθήματα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών μπορούν να διδάσκονται εξ αποστάσεως σε ποσοστό έως 35% του συνόλου.

 

  1. Οι ξένες γλώσσες θα διδαχθούν καταρχήν εξ αποστάσεως εφόσον δεν βρεθούν επαρκείς αίθουσες για δια ζώσης διδασκαλία.

 

  1. Ο έλεγχος των πιστοποιητικών γίνεται στην είσοδο των κτηρίων (Γυάλινο και 2 είσοδοι στο επταώροφο). Προβλέπεται έλεγχος και με θερμομετρητές. Οι φοιτητές ενημερώνονται ότι οφείλουν να βρίσκονται στον χώρο του Πανεπιστημίου τουλάχιστον μισή ώρα πριν από την έναρξη του μαθήματος που θέλουν να παρακολουθήσουν.

 

  1. Θα προσληφθεί νοσηλευτικό προσωπικό και προσωπικό φύλαξης που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των ελέγχων και την εφαρμογή του πρωτοκόλλου διαχείρισης κρουσμάτων Covid 19.

 

  1. Θα υπάρξει πρόβλεψη για προμήθεια και αξιοποίηση του υπάρχοντος εξοπλισμού που θα προστατεύει το διδακτικό προσωπικό και τους φοιτητές, όπως π.χ. πλέξιγκλας στα έδρανα διδασκαλίας, φορητά μικρόφωνα κλπ.