ΤΡΙΤΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: "ΕΤΣΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

Κυκλοφόρησε η τρίτη, αναθεωρημένη έκδοση του Βιβλίου "Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα. Πλήρη πρακτικά και ιστορικό των δικών Μπελογιάννη - Τα σήματα Βαβούδη", το οποίο επιμελείται το μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Καθηγητής κ. Σπύρος Σακελλαρόπουλος.

 

Η έκδοση αυτή παρουσιάζει για πρώτη φορά τα πλήρη πρακτικά των δύο δικών του Ν. Μπελογιάννη και των συντρόφων του, µεγάλο µέρος από τα σήµατα Βαβούδη, τα υποµνήµατα µετατροπής της θανατικής ποινής των Μπελογιάννη, Μπάτση και Καλούµενου σε ισόβια κάθειρξη, σχολιασµό για τον τρόπο διεξαγωγής, καθώς και το ιστορικό πλαίσιο µέσα στο οποίο πραγµατοποιήθηκαν οι δίκες.

Το περιεχόµενο των ιστορικών ντοκουµέντων συµβάλλει στο να αποκτήσει ο αναγνώστης τη δική του οπτική απέναντι στα συγκεκριµένα δραµατικά γεγονότα. Σε κάθε περίπτωση όµως δεν µπορεί να παρακάµψει καθοριστικούς παράγοντες διαµόρφωσης των ιστορικών εξελίξεων όπως: ο ρόλος των ΗΠΑ, το πλαίσιο µέσα στο οποίο κινήθηκε η ηγεσία του ΚΚΕ και ιδιαίτερα ο Ν. Ζαχαριάδης, η αµφιθυµική στάση των κοµµάτων του Κέντρου και συγκεκριµένα του Ν. Πλαστήρα, ο ρόλος του Θρόνου και του Στρατού.