Ιάκωβος Πελεκάνος

Υποψήφιος Διδάκτωρ

Ο Ιάκωβος Πελεκάνος, είναι Υποψήφιος Διδάκτορας στο γνωστικό αντικείμενο του κοινωνικού δεσμού και των εργασιακών σχέσεων στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής - Σχολή Πολιτικών Επιστημών- του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Η διδακτορική του διατριβή με τίτλο: "Στρατηγικές Διαμόρφωσης του Κοινωνικού Δεσμού, στην Ελληνική Κοινωνία, σε Περιβάλλον Απορρύθμισης των Εργασιακών Σχέσεων" είναι υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Δέσποινας Παπαδοπούλου.

Σπούδασε Κοινωνική Πολιτική (2011) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και το 2013 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο ίδιο Πανεπιστήμιο, στο πρόγραμμα “Μεθοδολογία και Εφαρμογές στην Κοινωνική Πολιτική” με ειδίκευση στην “Εργασία και τις πολιτικές απασχόλησης”. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζει στα ζητήματα που αφορούν στη διαμόρφωση του κοινωνικού δεσμού μέσω των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

Έχει λάβει μέρος ως ομιλητής σε συνέδρια της European Sociological Association καθώς και σαν προσκεκλημένος ομιλητής του "ΣΥ.Λ.Α.Π"  (Σύγχρονο Λαϊκό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο) του Δήμου Νέας Σμύρνης. Έχει μεταφράσει στα Ελληνικά το βιβλίο "Philosophical Perspectives On Social Cohesion" της Mary Healy, το οποίο κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις εκδόσεις "Τόπος" και αποτελεί ένα από τα προτεινόμενα συγγράμματα για το μάθημα "Κοινωνική Ταυτότητα και Κοινωνικός Δεσμός" της Καθηγήτριας Δέσποινας Παπαδοπούλου στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου.  Υπήρξε μέλος (2016-2019) στη θέση του γραμματέα, της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Κοινωνικής Μορφολογίας και Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΕ.Κ.ΜΟ.ΚΟ.Π) του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου, με διευθύντρια την Καθηγήτρια Κα Ανθοπούλου Θεοδοσία. Είναι μέλος της Ε.Ε.Κ.Π (Επιστημονική Εταιρεία Κοινωνικής Πολιτικής).

Γνωστικό αντικείμενο
Κοινωνικός Δεσμός/ Εργασιακές Σχέσεις