Μάριος Βαβάτσης

Υποψήφιος Διδάκτωρ

O Mάριος Βαβάτσης (Θεσσαλονίκη, 1976) είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ στο γνωστικό αντικείμενο της Κοινωνιολογικής Θεωρίας στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στην έννοια της κοινωνικής αυτονομίας και στο υποκείμενο.

Σε προπτυχιακό επίπεδο μελέτησε Ευρωπαϊκή Φιλοσοφία και Λογοτεχνία στο Κέιμπριτζ (BA First class Honors, Anglia Ruskin University, 1998) και σε μεταπτυχιακό επίπεδο Κοινωνιολογική Θεωρία στο Κόβεντρι (MA with Distinction, University of Warwick, 1999), όπου ήρθε σε επαφή με το έργο του επιβλέποντος καθηγητή του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, επίκουρο καθηγητή κύριο Κανάκη Λελεδάκη.

Το 2017 συμμετείχε στο Παγκόσμιο επετειακό Συνέδριο που διοργάνωσε το Πάντειο Πανεπιστήμιο πάνω στην κοινωνική και πολιτική σκέψη του Κορνήλιου Καστοριάδη με την εισήγηση: 'Thinking History without historicizing: Cornelius Castoriadis' magma of imaginary social significations and his project of autonomy' (2/12/2017)

Εργάζεται ως καθηγητής Αγγλικών στη γεννέτειρα του.

 

Γνωστικό αντικείμενο
Κοινωνιολογική Θεωρία