Διονύσιος Γράβαρης

Καθηγητής

Ο Διονύσης Ν. Γράβαρης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβρη του 1954. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις Μεταπτυχιακές του σπουδές στον Καναδά. Το 1991 υποστήριξε τη Διδακτορική του Διατριβή με θέμα «Το Πολιτικό Στοιχείο στη Νέα Πολιτική Οικονομία» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από το 1995 μέχρι και το 2016 δίδαξε στα Τμήματα Κοινωνιολογίας και Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 2016 διδάσκει στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Από το 2008 είναι Επιστημονικός Διευθυντής στο Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).

Έχει συγγράψει δύο βιβλία για τη σχέση εκπαίδευσης και πολιτικής οικονομίας αλλά και για την κρίση του κοινωνικού κράτους. Επίσης έχει επιμεληθεί την έκδοση συλλογικών τόμων, ενώ έχει γράψει μια πληθώρα άρθρων, πολλά από τα οποία έχει αποκηρύξει.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε ειδικά πεδία ανάλυσης της κοινωνικής πολιτικής καθώς και στη θεωρία κράτους και στην ανάλυση των κρατικών πολιτικών.

Γνωστικό αντικείμενο
Θεωρία Κράτους και Κοινωνική Πολιτική