ΚΟΜΒΟΣ Κ.ΑΛ.Ο ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΙΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ- ΚΑΛΟΤροφΑ

Αντικείμενο του έργου είναι η δημιουργία ενός Κόμβου Κ.Αλ.Ο (Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία) για τη διατροφική κυριαρχία και αειφορία (ΚΑΛΟΤροφΑ) με έδρα το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Παν/μίου. Βασικός στόχος είναι η ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευση μαθητών σχολείων και ενηλίκων καταναλωτών-πολιτών γύρω από ζητήματα διατροφικών αντιλήψεων, στάσεων και πρακτικών ηθικής παραγωγής και κατανάλωσης σύμφωνα με τις αρχές της Κ.ΑΛ.Ο και της αειφορίας, έτσι όπως αυτές αποτυπώνονται στους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

    Σε συνεργασία με το Open Lab Athens, η ερευνητική ομάδα δημιουργεί μια καινοτόμα εκπαιδευτική εργαλειοθήκη μέσα από συμμετοχικά εργαστήρια με τους συνεργαζόμενους φορείς του προγράμματος (1ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Αττικής, Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, Dock Συνεργατικός Χώρος Κ.Αλ.Ο.) για τη συν-διαμόρφωση ενός συνεκτικού εκπαιδευτικού υλικού και ενός πιλοτικού εργαλείου μάθησης με τη μορφή επιτραπέζιου παιχνιδιού.

    Το έργο εγκρίθηκε στο πλαίσιο της 3ης Προκήρυξης Δράσης “Επιστήμη και Κοινωνία - Κόμβοι Έρευνας, Καινοτομίας και Διάχυσης" του ΕΛΙΔΕΚ, στη Θεματική 3: Κόμβοι Κυκλικής & Κοινωνικής Οικονομίας.

    Τα μέλη της ερευνητικής ομάδας είναι:  Δρ. Σ.Νικολαϊδου (μεταδ. Ερευνήτρια, Εργαστήριο Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Παν/μιο), Δρ. Χ.Κούκη (μεταδ.ερευνήτρια, Newcastle University), Γ.Ζγέρας MSc(Open Lab Athens), Γρ.Τσαρδανίδης MSc (OpenLab Athens)

Budget
99954 €
Ημερομηνία έναρξης
Οκτώβριος 2021
Ημερομηνία ολοκλήρωσης
Φεβρουάριος 2024